onsdag 23 maj 2012

Goda grannar =(

Sitter i trädgården idag och bloggar. Varmt som fasiken men det är såååå skönt.Ska försöka hålla mig i skuggan eftersom huden är så känslig pga medeciner och elände. Så jag sitter här i en liten hörna i trädgården och fillosoferar med mig själv hi hi....

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag. Kanske om våra grannar. Kan ju börja från början. de som bor vid sidan om oss parkerade sina bilar precis bakom våra parkeringsplatser så vi kom ju inte in eller ut med bilen/bilarna. Markus knackade på för att be dem flytta sig och förklara att de kunde inte stå där, men de kunde inte svenska och förstod inget. Bara ryckte på axlarna och bad Markus att prata engelska. Så markus sa till dem på engelska och förklarade. De gick ut och flyttade bilen.

Inte så lång tid därefter var det samma sak igen. Markus kom hem från jobb och hade inte en chans att komma in med sin jobbebil. Han var ganska irriterad när han knackade påför att för andra gången be dem flytta bilarna.

Sen har de två små hundar som skäller konstant. Från typ halv sju på morgonen till halv tolv på kvällen. Och nu när det är fint väder så vill man ju va i trädgården men då står de och skäller så fort man rör sig.

Så en dag hade vi förvaltaren av lägenheterna här, Petter heter  han. Så vi stod i vår trädgård och pratade om vad vi skulle få gjort vid vår lägenhet och då passade vi på att berätta om hur störigt det är med hundarna som bara skäller och Petter förstod absolut att detta är skit trist. Men då helt plötsligt förstod grannarna svenska och har nu börjat säga till hundarna. Men nu är de skitsura på oss och hälsar inte mer och om vi är i trädgården så går de in.

Jättetrist tycker jag för det var ju inte så här vi menade att det skulle bli. Eftersom de inte kunde förstå oss så vände vi oss till Petter ang hundarna. Hade det gått att prata med dem så självklart hade vi tagit upp det med dem först.

Så nu är grannfejden igång här. och det är inget kul. Men jag tycker att man kan visa lite hänsyn till grannar. Ex deras barn är inne i våra sten rabatter och tar stenarna och kastar i buskarna på andrasidan gång stigen. Och detta är sjukt irriterande eftersom vi har själv betalt dyrt för de stenarna för att få lite fint hos oss i våra rabatter. De har hunarna lösa på framsidan ute på vägen, så ibland springer det två små barn och två små hundar vind för våg ute på gatan. Det är bara en tidsfråga innan det händer något.

Sen rensar de inte sina rabatter eller klipper sitt gräs så deras skit växer in till oss. Inget roligt alls. Hoppas de snart flyttar här ifrån.

Nähe nu ska jag fixa maten, kram på er .............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar